Salah bas la ko naik!!
Rabu, 18 April 2012 • 1:02 PG • 0 comments
salam to allz blogger n pembaca2..
entry kali ni lebih kepada benda yang agak memalukan jadi kat yana petang tadi..
seriusly memang kelakar sangat pada yana..tak tau la kat korunk..
petang tadi time balik dari kolej..yana balik naik LRT sampai ke Pasar Seni n ambik bas..
cuaca plak arini renyai2..yana memang takley kena ujan ckit2..kalau kena mula la datang nye penyakit yang dinamakan sakit kepala..
sampai je kat stesen pasar seni, yana terus turun n pergi kat bus stop yang memang dah sedia ada tunggu penumpang kat belakang tu..
sampai2 yana terus terpandang bas yang bernombor U41..bas yang sepatutnya yana naik ialah bas no U40..
tapi disebabkan penyakit yang melanda tu..iaitu sakit kepala..
yana naik n dengan penuh confident yana terus touch kad touch n go yana kat mesin tu..
yana pun terus ambik tempat duduk kat belah atas..n yana tertido..
siap tido tu yang kelakar tu..sampai kat time square, bas ni berhenti lama sangat..
(sebab, kalo diikutkan bas yang selalu yana naik tu..dy lalu je kat time square tu..jarang berhenti lama2)
then, kat ctu yana dah mula rasa pelik..nampak dua kali bas nombor U40(bas yang sepatutnya) lalu sebelah bas yang yana naik tu..
then, bile yana ingat2 balik yana sebenarnya naik bas nombor berapa..
baru teringat bas U41..bas ni akan ke sg long..memang tak lalu kajang..
sumpah itu kelakar..pkir macam mane nak turun n dapatkan bas ke rumah yana..
tapi bila pikir balik..dah dua bas terlepas..nak tunggu bas yang lepas tu kol bape plak la kan nak sampai umah..
then, yana dapat idea..nak tak nak yana mintak tolong mama ambik yana kat jusco balakong..
dalam kereta bila citer kat mama..mama cakap..kenapa..kepala dah mengong ek..haha..
siyes betul ape mama cakap tu..saya memang dah mengong pun..

OLDNEW
This owner ♥
Thank for viewing


Welcome

width="180" height="60">
Assalamualaikum. Welcome to My world! Leave me a nice talk at my cbox
Mood : I need him
Status : New Blogskin

Borak2 jom ♥
I need your stepfoot

Awesome people ♥
Thanks for following me

Credits ♥

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: Yana Rosle