My mom is the best mom ever!!
Isnin, 13 Mei 2013 • 12:25 PG • 0 comments
Assalamualaikum..
topik untuk hari ni ialah Mother's Day..
ramai yang menyatakan haram untuk kita menyambut Mother's day sebagai orang islam..
mungkin ada benarnya kerana sejarah asal Mother's day ni adalah sambutan bagi penganut agama kristian..
tapi x salah kalau kita sambut..asalkan niat sebenar hati kita tidak terpesong ke arah itu..
tidak salah jika niat kita hanya untuk menyambut hari istimewa untuk ibu yang telah mengandung dan melahirkan kita..ibu yang telah mendidik kita..tidak salah jika ada hari istimewa untuk beliau rasa dirinya lebih dihargai..

Ok..dah..nak story pasal yana plak..stop la berceloteh yana oitt...
hihi..kita mula dari awal pagi ye..
arini 12 May 2013..
seawal pagi mama dah kuar ngan ayah..
kuar pegi menziarah ada sedara meninggal..
tengah ari plak mama g kenduri ngan ayah..
plan bermula..yana dok umah ngan akak..
adik plak xde dr semalam g lawatan ke melaka (lawatan sekolah)
tergerak tanya akak.. "kau x kuar ke arini?"
akak cakap mungkin xde kot..pastu tanya xde wat apa2 ke arini..mother's day kan..
hah..nak tau kol bpe terpikir bnda ni..pkol 1 lebih tau..nk kat kol 2 ptg..
kak lieza kol kak ina..bg tau yg kitorang planning nk celebrate petang ni..
then, she say ok..so, kami memulakan plan..
tugas kami adalah pegi beli kek..
baru nak mandi??adoi..anak dara sorang ni..hihi..mandi siap2 dah kol 2 lebih..


rushing speed to AEON mahkota cheras..
planning nak beli kek ice cream kat Baker's Cottage..sekali xde jual plak kat ctu..
kak ina plak pesan beli bola yang kecik2 tu nak bagi dyorang main dalam pool..
puas la pusing satu Aeon tu xjumpe2..n lastly pk terpaksa la ke Giant utk bli bnda tu..
n for the cake our 2nd choice is Secret Recipe.. get bored with Chocolate Indulgence..
my sis try new flavour..we buy White chocolate macadamia..
n last whole cake for us..thanks God!
while waiting for the cake..terperasan bola yang kitorang cari dari awal tadi kat dalam satu kedai japan ni..
hah..kan dah senang kerja..xyah nak kena g Giant semata2 nak beli bola tu kan..
budak kecik amir tu plak dah tido..cian dy ngantok dah..
so, my sis g bli fries n nugget..yana plak jaga amir tido dalam kereta..n takut cake cair so bukak air cond sekuatnye..ngee..
fon plak dah abis bateri..bile on balik..tengok2 mama ade call..huha..
okay..try to call her back..but no answer...n after a while..mama call balik..hihi..
tnye yana kat mana..kuar ke..haha..mama tak tau yang kami kuar beli kek..
balik2..preparing everything..n celebrating start after maghrib..

maybe gambar ni korang xnampk jelas..hihi..ucapan yang disampai kan ni ikhlas ok..xde copy2 paste dr mane2 orang mahupun website k..menitis airmata masa taip benda ni..
Ya Allah..
wanita ini yang telah berusaha meneran mengeluarkan aku dari rahimnya..
kurang tidur kerana menjaga aku pada malam harinya..
setiap titis air susu yang mengalir dalam tubuhku adalah air susu darinya..
tangan wanita ini yang telah menyuapkan makan ke mulutku,
wanita ini yang telah membesarkan ku dari kecil hingga kini..
tangan wanita ini yang telah membelaiku dengan penuh kasih sayang..
wanita ini juga yang sering berada di sisiku saat aku jatuh..
wanita ini yang selalu mendengar keluh kesah ku..
sentiasa memeluk ku saat aku memerlukannya..
wanita ini yang selalu mengusap airmata dan memujuk ku untuk selalu bangkit semula..
wanita ini yang selalu memberikan ku semangat untuk terus hidup..
Ya Allah Ya tuhanku..betapa aku menyayangi wanita ini..
kau pelihara lah dia..tempatkan dia bersama orang2 yang engkau redhai..
wanita ini adalah wanita yang teramat mulia..
wanita ini ialah Puan Rodziah binti Saghil..wanita ini ialah ibu kandungku..

#mama..i'm really2 love you more than everything in this world..kasih sayangmu membawa ke syurga..mmuuuaahhhhhhhhh.. :')

that's my wishes for my mom..thanks mom for everything...

OLDNEW
This owner ♥
Thank for viewing


Welcome

width="180" height="60">
Assalamualaikum. Welcome to My world! Leave me a nice talk at my cbox
Mood : I need him
Status : New Blogskin

Borak2 jom ♥
I need your stepfoot

Awesome people ♥
Thanks for following me

Credits ♥

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: Yana Rosle